йдучи додому рано вранці
думав, чи змінилася
чи не змінилася моя любов.
знаю, що побачу так, ніби вже прийшов:
нічого не робить, лінується,
а могла б десь нарвати квітів, наприклад.
йдучи додому рано вранці
думав: чи вона бачила
хоч якесь в цьому всьому світло?
минулої ночі сказав коханці:
що в тобі відцвіло, те в мені розквітло.
вона погано бачить, трохи підсліпувата,
а могла б, наприклад, розмальовувати
сірі стіни будинків у місті.
йдучи додому рано вранці,
думав: чи досі моя любов зі мною?
вона не подала ні голосу, ні зітхання.
вона досі тут, похована
в саду, де вишневий смуток, –
а могла б і співати, наприклад,
як дівки закликають зиму
за твором: love story, jethro tull