AFTER A FEW WHIFFS OF ANOTHER WORLD
by Thomas Lux
http://www.blckdgrd.com/2010/10/after-few-whiffs-of-another-world-he.html
Після кількох подувів з іншого світу
він вирішив залишатися зі смородом
існуючого: де кришки контейнерів підносяться
скрізь, мов кекси, баржі сміття рухаються
довгим шнуром через гавань...Нюх - він цінує його,
навіть коли той доносить неприємний запах,
руйнуючи всі переваги діапазону. Запах завжди невидимий
і переміщається залежно від примхливого
вітру, чи вентилятора, чи помаху
руки. Це знали мешканці печер
і собаки. Простий запах землі на капусті, запах
снігу на вашій руці. Навіть абстрактне: запах страху,
наче слина на лезі ножа. І
той, що його вдихають черв'яки, і
запах роси на колючому дроті, i густий,
солодкий запах сексу, такий привабливий,
що наші легені паморочаться і рожевіють від нього...
Цей світ не є ні добрим ні поганим,
і тому ми до всього принюхуємось.
Навіть дурень може щось рознюхати.