Тебе кохаю, рідне моє місто!
Красуне, Новогродівка моя!
Ти є одна з перлин коштовного намиста,
Для нас усіх найкраща- ти одна!
Шахтарського ти краю намистина,
Сміливих й працьовитих шахтарів земля,
Великого Донбасу- ти дитина,
Донецькій області- ти рідная донька.
Багато років ми жили єдиною родиною
Поки не трапилася з нами ця біда
Розсипали коштовні ми перлини,
Хто зна, коли і хто їх знов в намисто позбира.
Та ,мила Новогродівка, ти маєш сили:
Живи! Рости! І з кожним роком тільки кращою ставай,
Чим більш років- тим найкоштовніше перлина
Ти тільки, люба, віри і надії не втрачай!!!
Присвячено рідному місту на честь -85 річниці створення Донецької області