The Street
by Octavio Paz
https://www.poetrysoup.com/famous/poem/the_street_23827
Ця вулиця довга й безмовна.
Я йду в темноті спотикаюся й падаю
і встаю і ступаю сліпо
на німе каміння і сухе листя
і хтось так само іде за мною:
коли я зупиняюся, він стає також;
коли я біжу, він біжить. Я повертаюся: нікого.
Все чорне, виходу немає,
і я повертаю на кожному розі
і завжди виходжу на вулицю
де ніхто не чекає на мене, ніхто не переслідує,
де я йду за кимось, хто спотикається
і встає і коли бачить мене каже: нікого