Dogs
by Alexander Motyl
Собака, що мене вкусив,
був один із тих шести,
що лежали на хіднику,
займаючись своїми власними справами.
Чому він вкусив мене за литку
я не знаю,
але він зробив це,
і я відігнав його
з погрозою.
Там була тільки подряпина,
і я продовжив свій шлях
повз парк і вздовж по вулиці.
Всі шестеро собак
перейшли на інший бік
і з підозрою дивилися на мене,
коли я
на всяк випадок
відкрив свою парасольку.
Мій пес не повернувся,
але якби він це зробив,
я б йому сказав,
чому він все ж залишається моїм найкращим другом.
Мабуть краще
не чіпати сплячих собак,
але може ще краще
дати їм сказати правду.