Heiligenkreuzerhof
by Alexander Motyl
Святі давно залишили це місце.
Тільки їхні душі все ще
блукають бруківкою Heiligenkreuzerhof,
через ворота
до Schonlaterngasse,
мимо Basiliskenhaus,
мимо Alte Schmiede,
мимо Jesuitengasse -
і тоді ось вони,
навпроти Sankt-Barbara Kirche
(де було стільки рукостискань,
де було стільки гріхів відпущено ,
де було стільки щік поціловано),
і тоді вони йдуть далі
до Gaststatte Pfudl з правої сторони
(де стільки пісень було проспівано,
де стільки сміхів було пересміяно,
де стільки Achterl'я було випито)
і де зліва був Windhaag,
що давно зник
разом із святими,
жертва тих самих проклятих речей,
що погубили святих.