Jan Piekło:
Na pięć minut przed końcem świata
https://zbruc.eu/node/66816
Я думаю так власне треба
навіть за п'ять хвилин до кінця світу
обдумати новий вірш
посолодити чай з лимоном
Думаю що так власне й буде
пара закоханих цілується
в брамі обшарпаного будинку номер п'ять чи сім
натовп виходить із кіна
бабця що забула
слова молитви і почувається безпомічною
перед різьбленим розп'яттям
і останні новини по радіо
Чи дівчинка з бантом у волоссі
ніколи не стане матір'ю
Зараз вона грається з м'ячем
підкидає його вгору
за п'ять хвилин до кінця світу
Чи є у вас час, щоб виграти в лотерею
прогуляти собаку прийняти душ
Чи є у вас час
народитися і вмерти