Джим Кроче
Вільний переспів з англійської Тетяни Лавинюкової
ЧАС У ПЛЯШЦІ
Якби ж то час швидкоплинний
У пляшці я міг зберегти,
Я б навіть хвилини збирав, як перлини,
Щоб нам їх удвох провести.
Якби ж то дні вічність тривали,
Всі мрії збувались завжди,
Здалось би мені днів тих вічних замало,
Щоб нам їх удвох провести.
Я багато мандрував,
Та ніде не зустрічав
Кращу, ніж ти…
Хоч невпинно час летить,
Мрію разом кожну мить
Я провести…
Якби збирав мрії до скриньки,
Та скринька б порожня була,
Окрім тільки згадки, як наші стежинки
В одну колись доля звела.
Я в чужих краях бував,
Та ніде не зустрічав
Кращу, ніж ти…
Хоч невпинно час летить,
Мрію разом кожну мить
Я провести…
Jim Croce
Time in a bottle
If I could save time in a bottle
The first thing that I'd like to do
Is to save every day 'til eternity passes away
Just to spend them with you
If I could make days last forever
If words could make wishes come true
I'd save every day like a treasure and then
Again I would spend them with you
But there never seems to be enough time
To do the things you want to do once you
find them
I've looked around enough to know
That you're the one I want
To go through time with
If I had a box just for wishes
Dreams that had never come true
The box would be empty except for the memory
Of how they were answered by you
But there never seems to be enough time
To do the things you want to do once you
find them
I've looked around enough to know
That you're the one I want
To go through time with...
История cоздания стихотворения:
Джим Джеймс Джозеф Кроче ( англ. James Joseph "Jim" Croce, 10 січня 1943 — 20 вересня 1973) — американський співак, а також автор текстів пісень. Народився 10 січня 1943 року в Південній Філадельфії в італійській родині Джеймса Альберта і Флори Мері Бабуччі Кроче.
Загинув 20 вересня 1973 в авіакатастрофі, що сталася при зльоті літака в аеропорту Натчиточес. Це відбулося на наступний день після релізу синглу «I Got a Name».
Джим Кроче написав цю пісню "Час у пляшці" після того, як його дружина Інгрід повідомила йому, що вагітна їх сином Адріаном, в грудні 1970 року. Пісня була випущена на його дебютному альбомі Croce «You
Do not Mess Around with Jim» (1972). Після того, як Джим Кроче загинув в авіакатастрофі у вересні 1973 року, текст пісні про вічність і бажанні мати більше часу придбав відтінок передбачення. Пісня одразу ж була випущена як сингл. Це став другий і останній сингл номер один в кар'єрі Джима Кроче.