Robert Pinsky: Samurai Song
Коли я не мав даху, я зробив
своїм дахом відвагу. Коли я не мав
вечері, вечеряли самі очі.
Коли я не мав очей, я слухав,
коли я не мав вух, я думав.
Коли не було думок, я чекав.
Коли я не мав батька, я зробив
своїм батьком турботу. Коли я не мав
матері, я обрав порядок.
Коли я не мав друга, я зробив
своїм другом спокій. Коли я не мав
ворога, я протиставився тілу.
Коли я не мав храму, я зробив
своїм храмом голос. Я не мав
жреця, мій язик був хором.
Коли я не маю багатства, доля
є моїм багатством. Коли я не маю
нічого, долею буде смерть.
Аскетизм - моя тактика, відстороненість -
моя стратегія. Коли я не мав
коханки, я спокушав свій сон.