Вод збурених у Віслі віщі сни,
загадували смуток і тривогу,
далеку, воднобіч, лиху дорогу...
Той березень лишився без весни!
Двадцять дев"яте. Без світання день...
Мерщій позабивали вікна, двері,-
тепер чужі у батьківській оселі,
і ким були... -Забудьте! Нітелень...
Розпорошили душі, як золу,
на чужині... І ти один у полі.
Немає роду, хати , ані волі...
Ковтай чуже повітря, як смолу!
А Вісла розливалась на шляхи...
Тонув їх слід, щоб брат забув про брата.
Отак живем,- від ката і до ката...
У березні. В надії ... на весну.
14.05.2017р.
Операція "Вісла" - етнічна чистка, здійснена 1947р.( початок 29 березня).Полягала у примусовій, з використанням військ, депортації українців з їхніх етнічних територій на території у західній та північній частині польської держави, що до 1945р. належали Німеччині.
В центральній частині виморювали голодом, на заході і півночі переселяли, а тепер вбивають всіх українців на сході. Чому і кому ми, як кістка в горлі?
Боляче.