Олександер Мотиль: Doors
Дехто каже, що не любить огорож.
Я - ні.
Що дістає мене, то це двері.
Я знаю, що ви думаєте:
Двері означають закінчення
і натякають на завершеність,
може навіть на смертність.
Можливо, гадаю я,
але ваша теорія занадто глибока,
і що дійсно дістає мене, то це наступне.
Скільки часу вам треба,
щоб пройти через двері?
Може секунду, може дві.
І в цю секунду чи дві,
коли ви виходите зсередини назовні,
чи навпаки -
змінюючи світ на краще,
а може на гірше -
що ж, во ім'я Бога,
маю я робити?
Олександер Мотиль: Doors