КВІТИ / КОРІННЯ
Квіти...різномаїття кольорів вражає…
Ось, наприклад,троянди…
Від порфірно-помаранчевого - до брунатного кольору,
від найніжнішого рожевого - до…навіть чорнильного...
Або від жовто-рудого - і до множинних відтінків плавійового...
І все - в гармонії...на квітці все дивовижним чином гармонує - поєднання різних кольорів на одному бутоні, стебла, листя, навіть колючки…
Теплі кольори, яких безліч, і не злічити, а ще і тисячі холодних…Але мова не про це, а про КОРІННЯ…
Квітка - корінням - в чорнозем з брудом, перегноєм, з черв’ячками… І коріння те - буре і негарне, але творить квітку… Смокче, смокче з чорнозему поживу, складову..особливо - опісля дощу…Дощі бувають і кислотні, але коріння виліплює із отого - сплюндрованого кислотою, загазованого, заяложеного цивілізацією грунту - ПРИРОДУ. І все в ній - красиве...до найменшої крапельки…. Спочатку - КОРІННЯ, стебло, потім - листя, і - як катарсис, апогей - бутон, і квітка…
Гойдається на стеблі, в небо, у вітер, тріпоче під дощем…Пелюстки напіврозкриті - неначе боїться світла, але потім - наповнюється - розкривається - і така - беззахисна - квітка.… Серцебиття квітки - її колір…дарунок тобі і мені...
Усім нам.