Живцем зарили Україну в яму
І все для шоу «вискочить, чи ні?»
Ще й правила встановлюють, як само
Біднесенькій їй борсатись в багні...
Важка й прекрасна доля – кажуть, іспит:
Є в жертви і духовність, і талант
Й чекають судді, що вісп"яний висип
Оберне ластовинням конкурсант.
Ще й вказують, як у біді не вити,
Оплакуючи втрачених синів...
Господь все бачить! І катам з цим жити:
Бог знає правду... кривду – й поготів!
А може й треба щоб отак здійснилось?
Нагода є – світогляд час змінить...
Ще й лихом, щоб душа аж оновилась,
Значуще з забуття все відродить!
Тоді і Україна – птаха вільна
З піснями з ями вискочить, злетить.
Вона ж свята, бо незгіненна й гідна!
Вона ж свята – пробачить, щоб любить!
Щиро дякую за діалог і Ваші зауваження!
"борсатись" віправляю;
"незгінена"-яких пояснень ви чекаєте? значення слова, чи що я маю на увазі?
"здійснилось"- міркую над варіантами
Так, мабуть ще не було такого((( Мала на увазі , що не можна зігнати , наче скот , зігнути, поставити на коліна Україну... Може нехай буде? Чи погано то?
ні, такі слова слід занотовувати окремо, і осмислювати в подальшому. я собі вже записав. якщо то від "згинати", має бути "незгинена" або "незгиненна", тобто через "и"
а через "и" буде наче від згинути? незгиненна = не може згинути...щось наче польське , як на мене. А не можна зігнати , зігнути ="І"?
Я Вам так вдячна за думки!!!