Нехай я не мрію про тебе ночами
І не малюю в уяві твій погляд:
Мій скарб найдорожчий усе, що між нами.
Усе, що трапляється, коли ти поряд…
Нехай я не млію від твого сміху
І серця трепіт відсутній, як чую його:
Але я люблю, коли маєш втіху,
Коли не сумуєш люблю з-поміж всього…
Нехай за тобою я не сумую
Й думки мої від тебе далекі:
Але я люблю, коли з тобою простую
Зимою чи літом, в холод чи спеку…
Нехай не люблю я, як в книгах пишуть.
Буваю холодний і дощовий…
Але я кохаю тоді, коли пишу –
Ось він я щирий, лише на папері живий...