Не говори зі мною про війну.
Не кайся в помсті, бо зведе в нікуди.
Не я один лишив тебе одну –
Нас тисячі, а, може, й сотні тисяч буде.
Спираючись багнетом об стіну,
Лиш бачив хату, що зайшлася пла́чем.
Не я один лишив тебе одну.
Хай більш ніхто, та Бог завжди все бачить.
Перед очима змахував ману,
Ворожих яструбів збиравши в просі.
Не я один лишив тебе одну,
Та смерті і цього замало досі.
Не бийся в муках і не клич труну,
З тобою нам вже не одна дорога.
Не я один лишив тебе одну,
Та це для смерті не пересторога.
Завий у коси ма́ківку ясну,
Збери всі сили і збіга́й од повені.
Не я один лишив тебе одну,
Та ти одна у серці будеш збо́ленім.