В чiм зараз головний всесвiтнiй iнтерес?
BrExit - пiшла Британiя з ЄС.
Це - англосаксiв своєрiдний "страйк":
Мовляв, не хочемо "четвертий райх"
Ми грошима вiднинi постачати
Та пронiмецькому об'єднанню сприяти!
I згаданий неологiзм - "BrExit" -
За три доби охопив цiлий свiт,
Хвилюються в Парижi та в Берлiнi...
...Чого ж тепер чекати Українi?
А нам - байдуже! В нас є свiй проект -
Новий уваги європейської об'єкт,
Та, чесно кажучи, iдея не нова:
Це Україна, Польща i Литва,
Сюди ще треба Бiларусь додати -
I унiю слов'янську пригадати,
Вiдому у середньовiччi всьому свiту...
Всi пригадали? Це ж Рiч Посполита!
Та, на вiдмiну вiд часiв тих давнiх,
Тепер те буде спiлка мiждержавна,
Це - Intermarium. По-нашому - Мiжмор'я.
Мо', приєднаються й англiйцi "з горя"?
Їм ця iдея зрозумiла i близька:
Британiя - держава теж морська!
_______________________________________________________
*BrExit (скорочення вiд слiв "British exit" ("Британський вихiд")) - пiдсумки британського референдуму щодо виходу з Євросоюзу.
**Intermarium - з латинi на українську можна перекласти словом "Мiжмор'я". Сучасна реанiмацiя проекту Ю.Пiлсудського "Nowa RzeczPospolita od morza do morza" (Нова рiч Посполита вiд моря до моря").