Збираю святкову вечерю,
Серйозний церемоніал! -
В квартирі зачинені двері,
На скатерці - інтернаціонал:
У мисці - вареники з сиром,
Кров`янка, із парою борщ,
Гречаники, мазані здором,
І сало - з долоню завтовш.
Тут є польські бігус і зрази,
Полісські смачні дерунці,
Долма шашлики і одразу -
Російськи з ікрою млинці,
А ось - запашна мамалига,
І бринза, і кухлик вина,
Від нього на серці відлига,
Корисна така рідина.
Різотто, тартар, кебабчета,
З грибами запечений книш,
Дзадзики, масліни та фета,
Форшмак та із коропа фіш!
Я свято, улюблене здавня,
Збираюся нині стрічать.
Забули про Першеє Травня?
Я двері іду відчинять.