Якось іншопланетяни в НЛО-ракеті
Прибули з візитом дружнім з дальньої планети.
Сірі личка, чорні очі, постаті дитинні,
Та, проте, дізнатись хочуть про права людини.
Їх зустріли, показали чудеса науки:
Зграї роботів нагнали - техмодерні штуки.
Повели в Верховну Раду, сісти запросили
І про всі права людини звіт проголосили.
Це космічні дипломати мудро споглядали,
Чітко все конспектували й фотографували.
Сканували юних, старших,- знають нашу мову,-
Про права людини наші звіт новий готовий.
ЗВІТ ІНШОПЛАНЕТЯН
Починають тут дурити ще у сповиточку:
Маму соскою замінять доні і синочку.
Ледь оті малі земляни стануть підростати -
Знову дурять: починають їм казки казати.
Де ж ото гуманність ваша? Де права людини?
Бреше вам "Прогноз погоди", брешуть вам "Новини",
А політики вам брешуть - в вибори - роками,
І щодня й щоночі бреше клята ця реклама...
Та найбільше "казконавтів" у Верховній Раді:
Їх "казки" брехливі слухать люди вже не раді.
Отже, щоб державу вашу швидко врятувати,
Треба "казкарів" на Марс усіх транспортувати.
Хай там трудяться фізично: Марс той обживають,
Хай права людини чесно потом заробляють.
І живуть нехай притому на одну зарплату.
ЩО Ж НАМ, ЛЮДИ, ДОПОМОГИ З КОСМОСУ ЧЕКАТИ?