Хтось поїде в гори,
інший хтось - до моря,
Я ж літаю птахом
І поїду дахом.
Там, де слід неметений,
Де лоза неплетена,
Папороті квітку
Я знайду.
Я за вас радію,
Але я не вмію
Відбивати битою
І дивитись в рот.
Може, й не загину
Я від кулі в спину,
Я ж люблю країну!
Я ж люблю народ!
Але в цю хвилину
Я усе покину,
Хоч би на годину,
І полину в ліс.
Там, посеред хащі
Мавка спить найкраща,
І свою хатину
Має мудрий лис.
Там, де слід неметений,
Де лоза неплетена,
Папороті квітку
Я знайду.
16.07.2003