Кажуть одних вчителів можна слухати, інших можна не слухати, а третіх — не можна не слухати. Цей третій тип найсвітліший спомин кожного довіку вдячного учня.
Саме до таких учителів належала Дяченко Віра Іванівна, вчитель фізичної культури СШ № 17.
Віра Іванівна запам”яталась , як натура романтична та емоційна , здатна глибоко проникнути у світ людського буття.
Віра Іванівна вміла бачити Людські душі, випереджала, планувала і проектувала вчинки своїх вихованців.
Цій унікальній в моєму житті вчительці були притаманні всебічна ерудиція, порядність, висока вимогливість до себе та учнів.
Віра Іванівна завжди вміла знайти підхід до кожного учня. Цінувала і поважала кожну особистість. Навчання в неї приносило учням радість від щоденного відкриття нового.
Ніхто не наважиться визначити ціну коштовності каменя до початку його гранування... І лише тоді , коли є шедевр роботи ювеліра із фантастичною грою світла у задзеркаллі діаманту, він набирає своєї справжньої вартості.
Гламурності й вишуканості завжди передували піт зусиль, порох рутинної праці, блиск миттєвого прозріння.
Отак і віддавав для всіх учнів фантастичним неземним світлом педагогічний талант Дяченко Віри Іванівни.
Колишній учень СШ№ 17 Зварун Євген.