Чарівна мова солов'їна,
а в ній життя, мов іскра горить
чудова мить, коли кожнеє слово,
як птаха вільна летить, у величі рідної мови.
Вона рятувала, давала життя,
вона боронила наше буття,
її кобзарськеє військо і незламний наш дух,
боронили Вкраїну від всяких наруг.
Мелодійність її, мов нотний ряд,
а чіткість, виразність, в мільйон карат,
її різнобарвність, веселкою в небі кружляє,
а поштовх до дії, у ній ще палає.
І ми зустрічаємось з нею всякчас,
в різних формах, в різний час
і дзвінко відблискують, із уст слова,
перетворившись на чудесні дива.
Кожнеє диво, як ідеальне вбрання,
яке наша мова, вдягає щодня,
воно кольорове, завжди неповторне,
воно колоритне і життєвольне.
Тож славимо мову, ми нашу рідненьку,
яка захищає нас кожного дня.
Нехай буде вона голосити з ночі до ранку,
ораторським словом наше буття!