Початок нових днів (посвята Герою України Дідичу Сергію Васильовичу)
Посвята Дідичу Сергію Васильовичу
(03. 11. 1969 – 20. 02. 2014)
Герой Небесної сотні Герой Ураїни
(Указ Президента України № 890/2014 від 21. 11. 2014 р.)
Майдан ніхто з нас не забуде,
Бо це початок нових днів,
Коли повстали вільні люди
В супротиві проти панів.
Ті дні страшні ввійшли у пам'ять
Безмежним сумом спільних сліз...
Ще й досі рани ті кривавлять,
Палає в серці гнів, як хмиз!
Змиритися не має сили,
Була ЛЮДИНА, і нема...
Лише уквітчана могила
І тиша Вічності сумна.
Чи ти забрав туди, Герою,
Веселий сміх своїх дітей,
Кохання, що звучить струною
У плині зоряних ночей?
Чи там відлуння те співає,
Яке у горах чув колись?
Тепер душа твоя долає
Нові щаблі у Божу вись!
Своє життя поклав не марно,
Пройшов ти гідно шлях земний!
Повір, що не підуть безкарно
Ті, хто спинив супротив твій!
Дідич Сергій Васильович – громадський активіст, голова Городенківської районної організації ВО "Свобода". Сотник івано-франківської сотні на столичному Майдані, депутат Городенківської районної ради, в якій очолював комісію з соціально-економічного розвитку, засновник і директор туристичного клубу «Золоте Руно».
18 лютого 2014 граната розірвала йому сонну артерію на шиї (за іншою версією, після розриву гранати, він знепритомнів, і в цей час на голову йому наїхав водомет). Сергія Дідича впізнали найшвидше з усіх жертв «чорного» вівторка. На ньому був бейдж коменданта Майдану.
Герої не вмирають!