У травичці жабенятко:
«Ква-ква-ква! –
Вирячило оченятка, –
От дива!»
У хатинці, де ромашки,
Пан Павук
Для маленької комашки
Зшив кожух.
На краєчку павутинки
Пан Комар
Зняв старесеньку кофтинку,
Вдяг кептар.
Приміряє два кашкети
Товстий жук,
Тридцять три в кутку жакети –
Всі для мух.
Заглядає у віконце
Пан Тарган,
Замовляє білий коцик
На диван.
Тихо стукає в дверцята
Світлячок,
Просить зшити аж десяток
Сорочок.
Прилетіли добрі друзі
Два джмелі,
Стали в них старі рейтузи
Замалі.
Молять Павука продати
Їм штани,
Хочуть два джмелі літати,
Як пани.
Шиє щось безперестанку,
Не склав рук,
Аж до ночі від світанку
Пан Павук.
Жабенятко ква-ква-кваче:
«Ох і швець!
Анітрішки не ледачий –
Молодець!»