Голгофський хрест
Трьох злочинців через місто
Римські воїни вели.
На Голгофу – лобне місце,
Всі вони хрести несли.
Йшли спереду два злодії,
Мало хто на них дививсь.
А за ними йшов Месія,
Натовп злий над Ним глумивсь.
Весь побитий, кров стікала
На важкий Голгофський хрест.
Ще такого не бувало:
Він несе царя вінець!
Вшанували то по царські:
Бичували перед цим,
Обплювали, насміхались,
Приукрасили вінцем.
Із тернини його сплівши,
Та й поклали на Христа.
По колючках били сміло,
Кров свята з чола текла.
А тепер кричать, штовхають,
Б’ють у спину, пхають хрест.
Натовп звірів не стихає,
Ой, скоріше б вже кінець!
На Голгофу схилилось небо,
На Голгофі страждання, смерть.
Та звершилось! То за тебе
Спас терпів Голгофський хрест.
Хрест – це символ християнства,
Хрест – це істина свята.
О, душа, повір, покайся!
Він поніс твого хреста.
09.2004
поніс твого хреста... ми так рідко про це згадуємо...
Олексій Благослов відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
шкода,якщо рідко.є один вірш в Біблії,в якому написано так:Бо так Бог полюбив світ,що віддав Сина Свого однородженого,щоб К-О-Ж-Е-Н,хто ВІРУЄ не загинув,але мав життя вічне.Бажаю Вам Божих благословінь та світлої радості воскресіння!!!