Ти бережи у серці Україну...
Люби її бо це твій рідний край..!
І не ставай ніколи на коліна..
А гордо краще вже життя віддай..
Ти бережи її поля широкі..
Кохай всім серцем небо голубе..!
Нехай же ворог не кидає око...
На це багатство..всім нам дороге..
Ти бережи річки прозорі..
Роби усе щоб дзвінко все текли...
Й незабувай також про українські зорі..
Й з якої хати згодом вийшов ти..
Незабувай матусі колискову...!
І де б небув ти у чужих краях..
Вона тобі нагадуватиме мову..
Й усмішку жінки на її устах...
Ніколи не вирубуй ти калини...!
Вона дасть тінь коли буде посуха..
Це дерево, то символ України...
Блаженний той, хто моїх слів послухав..
Любіть й кохайте нашу Батьківщину...!
І говоріть про неї лиш хороше...
Любіть її всім серцем...до загину..
Й непродавайте за ніякі гроші...!
(Із Щоденника)