Пам'яті Героя Сергія ЦимбалаДе кров текла козацькая, трава зеленіє. (Тарас Шевченко)
Просто один із тих, хто поліг на сході*,
(скромне життя, як сотні таких життів),
він в материнській пам’яті буде – гордість,
туга, яку не втиснути в жменьку слів.
Просто один із сотень, розп’ятих світом,
тих, хто платив життям за гріхи вождів,
він для малого сина – як проблиск світла
в коловороті схожих квапливих днів.
Просто солдат для сотень живих і грішних,
що одягнуться тепло і пом’януть.
Він для дружини – тиха, печальна ніжність,
роду її козацького справжня суть.
Просто один із тих, хто пішов зарано,
тих, непокірних духом, чия весна
гнівом тонкої жінки над краєм тане,
де в попелищах сивіє твердь земна.
жовтень, 2014
_________________________________
* Схід України, війна 2014 р.