Якби наші предки встали-борці за свободу,
То б побачили вони знущання з народу.
Якби й Ти,Тарасе , встав, глянув на Вкраїну,
Ти б побачив на Майдані в мирний час-руїну:
Чорні пагорби, щити, барикади й шини,
Чорна земленька свята,чорні кругом стіни.
Усе чорне там кругом, аж кров стигне в жилах,
Тільки квіти та свічки яркі на тих схилах…
Обстріляне, обгорене, кулями покрите,
Твоє серце, Україно, сльозами омите.
Якби всі Герої встали… Майдане, Майдане,
Що зробили із тобою нелюди-тирани?