В порожньому світі порожні закони,
Порожні машини, порожні серця.
Порожні права і пусті заборони,
Порожні слова із пустого лиця.
Пусті перехожі, начинка порожня,
Порожні обіцянки, дружба пуста,
Пусті хвилювання, хоча і тривожні,
Порожнє усе не спроста.
Якби ми були не настільки примхливі,
І в душу впивалась чужая біда,
Якби наші мислі були незрадливі,
І юність буяла завжди молода,
Якби зруйнували бісівські закони,
Якби позривали ми п'явки-думки,
І жили без боязні втрати корони,
Ми б світ цей пізнали п'янкий.
У варварськім світі встановлені ціни
На милість, на вірність, любов,
І замість людей скоро будуть машини,
І буде в них струм, а не кров.
Та поки рубіни течуть в наших жилах,
А в шахтах душі співчуття,
Ще гріє асфальтове небо крикливе,
Ще серця вогонь не зачах,
Ми спроби змінити усе не покинем,
Бо жити не можна без змін,
Нехай у бою ми фізично загинем,
Душевно ми встанем з колін.
30.01.2013