Сьогодні в День Святої Анни
Дарую слово-квіти рідній мамі…
На горизонті кілька днів підряд
Сліпуче сонце чимчикує на парад,
На небосхилі, у полоні чар,
Шикуються в шереги сотні білих хмар…
Промінням сяє неба полотно,
Від світла мружить очі заспане вікно,
Старий димар, досвідчений гурман,
Пускає в небо сизий дим, кальян-дурман…
Не тішить очі білий сніг, на жаль,
На серці смуток, ніби траурна вуаль,
І замість полум’я лишився жар -
Перегортаю днів минулих календар…
Листаю, ніби аркуші, роки,
Давноминулі і на відстані руки,
Вони були мені, як Божий дар,
Почесна нагорода, щедрий гонорар…