За віконцями скляна жовтнева злива заливає змучені осіннім парчінням парки Варшави. Так само змучений і я вже третім тижнем безсонних ночей, відзначених подекуди червоним дурманом. Іноді крізь густі клуби диму, пронизані променями зір, ледь визираючими з покритого хмарами неба, я починаю розгледжувати твій силует. Він вимальовується, зявляється незнамо звідки. Я підіймаюсь з ліжка, вже наскрізь проїденого табаком, біжу у цей дим, намагаючись тебе обійняти, вхопити осиротілими пальцями і розумію, що хоч іноді треба спати. Я сідаю на ліжко, запалюю чергову цигарку. Господи… Псих, замкнутий у чотирьох стінах. Важка гиря давить на мої груди, не даючи піднятися, заважаючи читати, слухати музику, працювати. Я настільки абстрагувався від навколишнього, що не відчуваю нічого, окрім стін моєї квартири. Мій світ давно замкнений тут і не випускає мене от вже третій тиждень. Я лягаю. Закриваю очі і уявляю, як ти лежиш у своєму великому ліжку. Ти зняла окуляри, згорнулась, прибравши до себе ковдру, твої очі замкнені і бачать зараз… Я не знаю, що вини бачать, але відчуваю, що там далеко десь у собі ти так само відчуваєш мене, як от я зараз тебе. Бажання. Як давно я не мав такого бажання відчути когось біля себе, просто, щоб цей хтось одним ніжним дотиком, одним дурним питанням, смішним поглядом, або ласкавою усмішкою скинув з мене цей тягар, витягнув мене хоч би під осінню зливу – дарма. Щоб ти витягла. Я хочу, щоб ти була поряд, коли я стоятиму серед парчіючих дерев одного з Варшавських парків. Ми танцюватимемо під гуркіт крапель по дахах, співатимемо… За просто так, нам не потрібна буде музика. Ми лежатимемо у ліжку і мріятимемо про нас, роблячи нас і водночас знищуючи. Памятаю, як цілуючись тоді на вокзалі, я відчував, я бажав і ти молила про ще хоча б одну годину проведену разом у ліжку, у тиші, мовчки. Відчуваючи один одного, як ніхто ніколи не відчував. Мила… Я хочу, щоб ти була поряд, коли скляна жовтнева злива за віконцями заливатиме змучені осіннім парчінням парки Варшави.
ID:
453615
Рубрика: Проза
дата надходження: 10.10.2013 00:21:08
© дата внесення змiн: 10.10.2013 00:21:08
автор: IseeU
Вкажіть причину вашої скарги
|