Весною квітне, прокидається земля,
Пташки співають, дзюркотять струмочки,
А влітку бджілка іншу доганя,
Гаї шумлять, дівчата у віночках.
Приходить золотава, різнобарвна осінь,
Плодів наносить — дарунків матінки-землі,
Ще тепло — у калюжах ноги босі,
Дощить, курличуть в небі журавлі.
Зима дарує спокій, чистоту,
Дерева вкрила ковдра білосніжна,
А діти ліплять бабу снігову,
І квіти на вікні від дядька січня.