НАУЧИ МЕНЯ ИСКУССТВУ МАЛЕНЬКИХ ШАГОВ.
Антуан де Сент-Экзюпери.
Його навчитися прошу невпинно в Бога -
Мистецтва, що в підніжжі всіх і вся.
Не треба міражів, чудес - не та дорога,
Пізнати хочу силу й неповторність дня.
Хай будні не захоплять полоненим
І в їх лещатах не віддатись сліпоті.
Гострішим розум дай робить щоденно,
Приймати досвід й силу відкриттів.
Дай по життю не проплистИ спокійно;
Дай міру знати, вартісність хвилини.
День кожний дай розбити вірно
Аби сягнути даль, побачити вершини.
Дай пам'ятать, що мудрості й зростання
Нам додають поразки у житті й падіння.
Коли ж бездія здатна розв'язать питання,
Дай, Господи, навчитися терпінню.
Хай місце й час фантазія пізнає,
Знайде того, кому тепло потрібне.
Даруй мені не те, що я собі бажаю,
Подай лиш те, що справді необхідне!