Завжди купуючи зіпсований товар
перевіряй кишені,
може за тобою спостерігає диявол,
може він задоволено п’є своє пиво
у тебе в кишенях, на твої ж гроші.
Адже ти так і не зможеш придбати товару,
бо до магазину зайде чорношкірий полісмен
він зобачить, що ти не не маєш чим розплачуватися
і вийме наручники
тихесенько
крадучись до тебе
та заарештує.
Ти даси йому по пиці
з ноги
і пакет зіпсованого молока
надтрісне
і розіллється
і кров у твоїх жилах загусне
та перетвориться
у механізм твердої опори.
І ти побіжиш геть, у дощ,
у негоду,
знайдеш менш освітлений квартал
І будеш чекати,
До поки цей паршивий полісмен тебе не наздожене
Він зупиниться і гукне тобі:
«Можу відвезти тебе до відділку,
якщо ти будеш чинити опір»
Він витягне свого величезного прутня
І наблизиться до тебе в притул
Ти відповіси мовчки «Я не гей,
Сховай свого чорного друга, дурний нігере.»
Він і не помітить, що ти вже
вдало звільнився від наручників
Ти візьмеш шмат зламаної металевої труби
і що є сили
запустиш йому у голову,
опора зрушить з місця
І мізки розпластані вже по стіні
сповзуть
на смітник.
Якийсь бомж запитає чи є у тебе
сигарети
ти віддаси йому цілу пачку
і скажеш
мене звати Майк
пам’ятай це милий чоловіче»
коли прямуватимеш у свій район
механізм заледве балансуватиме
на рівні із видихуваним повітрям
І
місяць світитиме яскраво
І диявол посміхатиметься
знімаючи шрами зі шкіри,
обтатуювуючи дерева і траву
Тишею проламаних
співів,
жінок,
що втопились у
Червоному морі.