Йдучи повз якийсь магазин помічаєш кілька злих поглядів,
що тебе шматують
вивіска «Зачинено» тебе ще більше заводить,
витягуєш сигарети,
і нещадно палиш допоки,
не чуєш легкого поскрипування,
в легенях
приємно лоскоче
паління не викликає захворювань серцево-судинної системи,
принаймні, в тебе,
воно викликає величезний вихор,
коли тобі зле, ти чуєш голоси
вони розповідають тобі про те,
що варто тікати геть з цього міста,
знайти собі хорошу дівчину,
милу розумну, а головне щоб давала
і брала до рота,
вони розповідають тобі про те, що
потрібно знайти роботу,
на якій би тобі не довелось
бачити тупих жирних пик,
і замислюватись про екзистенцію
порожніх віталень,
потрібно звичайно робити добро,
але звичайно, що ти
його будеш робити,
але не зараз,
бо «зараз» хороший час щоб напитись,
впіймати якогось футбольного фаната і відбити
йому печінку,
зустріти якусь шльондру і добряче провчити,
спалити міліцейський відділок,
посперечатись з священником
чи існує працьовитий відділ кадрів
у бога,
але звичайно тобі стане впадло
усе це робити,
ти просто випалиш пачку сигарет,
і гукнеш:
«Ей, всесвіт, я б бажав з тобою
посперечатись чи приємно в тобі існувати,
але краще я зачиню свою ротовому порожнину
і піду.»