У Негоди - Непогоди
Із дірками торби.
Як вона в них воду ллє,
То із неба що іде? ( Дощ.)
А Негода – Непогода,
Та була глухенька зроду.
Як їй хмари щось казали,
То в нас вуха закладало. (Грім.)
А Негода – Непогода
Мала сірники.
Як вона їх в руки взяла
Полетіли … (Блискавки.)
У Негоди - Непогоди
Хата без дверей.
З тої хати, як подує
Аж летить усе. (Вітер)
А Негоду – Непогоду
Вітер здув із хмари в воду.
Пішли хвилі синім морем,
Називалося то … ( Штормом.)
А Негода – Непогода
Любила оману.
Напускала білу млу,
Що звалась… ( Туманом.)
У Негоди – Непогоди
Друг був Вітровій,
Як вони вдвох танцювали,
Починався … (Буревій.)
Негода – Непогода
Замітала хату.
Так махала помелом,
Що летіло все селом. (Буревій.)
Як Негода – Непогода
Сумувала в зимню пору,
На мороз кидала воду.
Що виходило із того ? (Сніг.)
А Негода – Непогода
Тай любила кришталево-біле,
Як приходила зима,
Все вбирала в … (Іній.)
....................
Тягне шапку дід на вуха,
Баба одягла кожуха,
Тут у нас один прогноз.
Є на вулиці …( мороз.)
Ой летіли з неба
Білі льодяники
Несолодкі не смачні
Танули срібляники. (Град.)