Люди не вміють працювати зі змінами – інтегрувати них в свою енергоструктуру, змінювати понятійно, співставляти об’єктивно, а особливо ж позитивно з майбутнім…. Забув написати з чого ж почалась ця моя історія, життєпис – ця книга…. На майже кінець напишу перше речення цієї компіляції…. Припиняю працювати викладачем англійської мови в училищі культури й мистецтв імені Івана Огієнка…. Мати каже часто на мене: «Розбєстівса!»…. По-овруцьки це має значення як: «розгулявсь, розбалувалась»…. Так, мамо, – кращим став…. Клятву не давали дівчатка-педагоги бути зразком для учнів, це й неможливо в цілому…. Оминемо цю тему…. Важко виділити з себе якусь самодисципліну…. Уроки нічому бува й не вчать…. А як обирати, коли з одного боку непрестиж трохи на нерви діє обраної професії й з іншої – не весь досвід абсорбовано, а вчити вже треба…. Звичайно що істина має бути висловлена щоразу нова, оригінальна, з нової межі підходу й для цього треба трошки експериментувати з життям й тільки тоді плоди інтересу з учнів зривати можна.... А так що?… Жалкувати за минулим?… За яким?... То у пенсіонерів-вчителів комунізм був, а у молодих – лиш невірний вибір й думки, що пед. праця погана…. Митець має бути композиційно завершеним…. З позиції еволюції світ теж має ідеальні реалії, як настає нова епоха…. Прогресуючи у напрямку поезії, ти маєш стикнутися з баченням людини в цілому і в кожній людині якості майбутнього…. Захистимо людину в добрі та гуманності майбутнього й теперішнього…. Психіатри занепокоєні байдужістю батьків до проблем підлітків…. Вашингтон має уважніше ставитись до Києва…. Інопланетяни доказали існування Бога, науковці теж…. Про майбутнє дадуть відповідь тільки теперішні мешканці Землі, й погодження в цім питанні – мир….