та я б і вскочив в гречку де ж та гречка?
навкруг лиш пшеницIта пшеницI
ані життя ні жита а женці
лиш де-не-де… заблукана овечка
чи то вони чи я та недоречно
роздмухувать обставини оці
та я б хоч зараз!.. де моя аптечка?..
щось шарудить фольгою у руці…
але мені оце не до вподоби
це я?! як кажуть сіль і плоть землі?!
волають шкіра м’язи і суглоби
не вірю брехням чумака і глоби
які щось ніби бачуть у імлі
де сам себе не розбереш на тлі
аматорської (не від Бога) спроби
то що ж ви пнетесь (Він казав “оті малі”)?
а мабуть Він правий (карай мя, Боже!)
нам людям тільки дай і гай шумить
одразу сплутаємо Вічність чи то мить
і що занадто то нездрово і негоже
бундючитись… в Його пересторожень
не вчутися єство?!.. то хто ж то ми?..
Хрестителя нащадки? Тохтомиш –
Нам пращур?… ти пробач, Почайна з Сожем……