Инна Серёгина "Первісток"
http://www.poetryclub.com.ua/getpoem.php?id=315240
Упало небо, тріснула земля
Від слів, що пронизали раптом тишу –
Народжене у муках немовля
Здається мертвим. Так, воно не дише!
Синочку мій, кровиночко, зажди!
Не смій вмирати, чуєш? Не дозволю!
Час в вічність обернувся від біди,
Завмерло серце від гіркого болю.
Туман і морок падає, дзвенить…
Святая Діво, збережи синочка!
Прорізав тишу в цю тривожну мить
Дзвінкоголосий вереск первістОчка!
Первенец
Упало небо, накренилась ось,
Расколот мир, не вынести потери -
Дитя мое, что в муках родилось,
Не жил, но мертв! Не дышит! Я не верю!
Сынок, моя кровинка, подожди!
Не умирай, ты слышишь? Не позволю!
И время - вечностью тягучей - от беды,
И сердце сжалось от гнетущей боли!
Туман и мрак объяли, страх велик…
Святая Дева, сохрани сыночка!
Но тишину прорезал в этот миг
Крик первенца, прогнав тревогу ночи!