Чергова резонансна подія, знову сколихнула світ. Тисячі людей, які прийшли в Єгипті на футбольний матч, отримали тілесні пошкодження, з них майже вісім десятків травми не сумісні з життям. Чи вартий був поєдинок такої кількості жертв? Однозначно – ні:
по-перше, сам поєдинок не мав жодних вирішальних турнірних завдань, які могли вплинути на психіку окремо взятих фанатів;
по-друге, навіть якщо матч і був вирішальним, він не коштує, людського здоров’я, тим більше життя.
Якось важко зрозуміти, що саме спонукало фанатів до бійки. Чи були ці кровопролиття якимось знаком, чи просто чиясь розвага? Мабуть, точну відповідь не дасть ніхто. Звичайно, будуть якісь варіанти, припущення, але правда навряд чи викриється. Та й, відверто кажучи, родичам загиблих від цього аж геть не легше. Я більше ніж впевнений, що серед жертв чимало простих, ні в чому не винних людей, які прийшли на стадіон відпочити.
Відтепер чимало людей (навіть в інших країнах), задумаються, перед тим як йти на матчі самим, чи відпускати туди дітей, а дехто взагалі відмовиться від стадіонів. Тому, що здоров’я і життя важливіше.
На жаль після цього інциденту в африканській республіці, постраждають і українці. Адже туристів приїде до нас на чемпіонат значно менше, ніж збиралося. Люди й так з побоюванням до нас збиралися, а тепер і тим більше, ми хоч і не єгиптяни, але соціально ми далеко не досконалі.
Дуже хочеться щоб подібного більше ніде не траплялося, адже футбол від подібного тільки втрачає…І дай нам Боже, достойно провести цей чемпіонат, щоби ЄВРО не стало чиєюсь політичною провокацією. Будемо гідними демократії і миру!