***
Суперечка в перший день.
Кость наполягає:
Всіх дівчаток вперто геть
З парти проганяє.
-Не пущу! Ти - не вона,
Звуть мою Олена,
І у пробний день була
З бантиком зеленим!"
***
- Що запам`ятала ти
в перший день у школі?-
Запитали вдома
родичі у Олі.
Відповіла дівчинка
мамі і бабусі:
- Сукня на директорі,
завучеві вуса".
***
- Як сподобалась тобі
вчителька у класі?
-Молоденька ще вона,-
позіхає Тася,-
Нічогісеньки з наук
вчителька не знає:
Рахувати чи читати -
все у нас питає..."
***
Я вже все у школі знаю,
Хто спитає - нагадаю,-
Де наш клас і де читальня,
І майстерня, і їдальня,
Зал спортивний для атлетів.
Сім разів я був в буфеті!
***
Хвилюється бабуня Зося:
- Нема Сергійка з школи досі!
Всі учні вже пішли давненько,
З роботи ось прибуде ненька!..
З`явивсь нарешті... Хмурним станом...
- Де був? Стояв я за парканом,
Близ дитсадочка. Все журився:
Не повернуть мені дитинства!..
2010.
Борисовна відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Кстати, я никогда не работала в начальной школе. стихи - по заказу. Готовится сборник для детишек (при поддержке украинского посольства в Молдове - инициатор - украинская диаспора). А повезло именно мне, не далее как 1 сентября, когда впервые, спустя 43 года педпрактики, насладилась свободой!