Надто сиве, небо вранці,
Блякнуть трави, у мовчанці,
Берег річки, стежки в листі,
Очерет, сухий в намисті,
Блиск роси, здаля мінливий,
Враз яскравий та лінивий,
Ненадовго його досить,
Вітерець ніжно тормошить.
Прийма річка, краплі- сльози,
Ледь- ледь чутно, тихо дзвони,
Вмить здригнеться, руда ряска,
Колом хвильки, все ж не рясно.
Відступа ліниво морок,
Десь зникають хмари- штори,
На порозі день світліший,
Він свою поему пише….
Почуттям сколихне осінь,
Подаруй, ще трішки просинь,
Досить смутку, будь тепліша,
Нехай днина стане ліпша,
Не знімай одяг барвистий!
10.11.2024р