Друга Особа Трійці - Бог-Слово, Логос: Впорядковувач істин
і всіх людей-логосів. В Ісусі Христі і в Святій Трійці нема синтементальності, бо в них одна природа, одна воля і одна творчість.
Однак дидактичність, декларативність і описовість дійсно не властиві поетам і Богу, який Поет.
Синтементальність найперше це нездоров*я.
Це слизькість в душі, майже не контрольоване послизькування душі, це в Гітлера, Пу, росіян,- симпатія до собаки чи іншої істоти і водночас розпорядження знищити мільйони людей чи український народ простою війною поки-що. Психіка ніби стає не винуватою - в мить якусь перекидає вину на всіх інших. Неймовірно журно спостерігати за переміною-підміною в таких хворих: вони ж нічого не помічають з цього й не хочуть знати, бо волі нема.